SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Ders saatleri cuma namazına göre ayarlanacak: YÖK’ten üniversitelere talimat

Haber görseli

Yükseköğretim Kurulu, tüm üniversitelere gönderdiği resmi yazıyla cuma namazı saatlerinin ders, sınav ve uygulamalarla çakışması durumunda gerekli düzenlemelerin yapılması istendi.

RESMİ YAZI ÜNİVERSİTELERE GÖNDERİLDİ

YÖK tarafından üniversitelere iletilen yazıda, kamu kurumlarına yönelik daha önce yayımlanan Başbakanlık Genelgesi hatırlatıldı. Söz konusu genelgede, isteyen kamu personeline mesai kaybına yol açmadan cuma namazı için izin verilmesine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı belirtildi.

Bu çerçevede, üniversitelerde ders programları, sınav takvimleri ve uygulama saatlerinin cuma namazı vaktiyle çakışması halinde gerekli esnekliğin sağlanması istendi.

ANAYASA’NIN İLGİLİ MADDELERİNE VURGU YAPILDI

Yazıda, Anayasa’nın 24’üncü maddesinde güvence altına alınan din ve vicdan özgürlüğü ile 42’nci maddede yer alan eğitim ve öğretim hakkının birlikte ve dengeli şekilde korunmasının zorunlu olduğu belirtildi.

“YETKİ TEMEL HAKLARI SINIRLAYICI ŞEKİLDE KULLANILAMAZ”

Üniversitelerin ders programı, sınav ve uygulama saatlerini belirleme yetkisine sahip olduğu hatırlatılan yazıda, bu yetkinin temel hak ve özgürlükleri sınırlayıcı biçimde kullanılamayacağına dikkat çekildi.

YÖK, akademik işleyişin planlanmasında hem eğitim hakkının hem de inanç özgürlüğünün gözetilmesi gerektiğinin altı çizildi.

YAZI YÜKSEKÖĞRETİMDE TARTIŞMALARI GÜNDEME GETİRDİ

YÖK’ün üniversitelere gönderdiği bu yazı, yükseköğretimde uygulama birliği, akademik takvimler ve üniversitelerin idari özerkliği konularında yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Düzenlemenin sahaya nasıl yansıyacağı ve üniversiteler tarafından nasıl uygulanacağı merak konusu oldu.

Haber Merkezi

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.