1xbet betist supertotobet

Bugun...

Başarının Sırrı: İstenilen bölümde okumak

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli, öğrencilerin iş hayatında başarılı olmaları ile istedikleri bölümü okumalarının doğrudan alakalı olduğunu belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 11-02-2020 10:38:33  -   Güncelleme: 11-02-2020 10:42:33

Başarının Sırrı: İstenilen bölümde okumak

 

Abdulkadir Gayretli, "Her bir öğrenci hayalinde olan bölümü rahatlıkla okuma şansı elde etti. Bu nedenle şu anda yatay geçişlerin müracaat zamanı olduğu için üniversite öğrencilerinin istediği bölümlerde taban puanı tutuyorsa veya genel akademik not ortalaması tutuyorsa bu şansı değerlendirmesi gerekiyor” dedi. 

 

Türkiye'de üniversite mezunlarının işsizlik oranının yükseldiği yönünde düşünceleri olduğunu ifade eden Abdulkadir Gayretli, şunları söyledi:

 

"Bunun nedenlerinden bir tanesi de öğrencinin kendi istediği bölümü okumadan, kendi isteği doğrultusunda bir sektörde iş aramamasından kaynaklanıyor. Vakıf ya da devlet üniversitelerinden mezun olanlarda işsizlik oranlarının fazla olduğu söyleniyor ama ben buna inanmıyorum çünkü insanlar sanayi ya da ticari noktalarda yeterince personel bulamamaktan yakınıyor.

 

Demek oluyor ki burada bir yanlışlık var. Sanayicileri ve iş insanlarını dinlediğimizde onların da personel bulamadıklarını öğreniyoruz. Buradaki yanlışlık öğrencilerin istediği bölümleri bitirememiş olması."

 

Bu sorunun çözümü hakkında da önerilerde de bulunan Gayretli, "Okul hayatında yatay veya dikey geçiş yaparak öğrenciler istedikleri bölümü okuyabilir. Geçişin yanı sıra insanlar yan dal ya da çift anadal da yapabilirler. Öğrenciler mutlaka bir yabancı dil de bilmeliler. Türkiye'de bir ithalat ya da ihracat patlaması olduğundan öğrenciler bir yabancı dili iyi bildiği zaman iş bulmaları kolaylaşabilir” diye konuştu. 

 

İGÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Şule Gayretli de yatay geçiş ile gelen öğrencilerin üniversitedeki burs imkânlarından yararlanabileceğini söyledi.

 

  Bu haber 1806 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÖSYM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI