İstanbul’un Güngören ilçesinde 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma genişletildi. Cinayetin ardından sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan ve anne Gülhan Çağlayan’ı tehdit ettikleri belirlenen 3 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
SOSYAL MEDYADAN TEHDİT VE PROVOKASYON
Cinayetin ardından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar güvenlik birimlerini harekete geçirdi. Yapılan incelemelerde, anne Gülhan Çağlayan’a yönelik tehdit içerikli mesajlar ve kamuoyunu provoke etmeye yönelik paylaşımlar tespit edildi.
6 ŞÜPHELİDEN 3’Ü TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüphelinin ise Güvenlik Şube Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
ADANA VE ANTALYA’DA EŞ ZAMANLI OPERASYON
Öte yandan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları kapsamında, Adana ve Antalya’da yürütülen operasyonlarda 3 kişi daha gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR
Yetkililer, hem cinayetin ardından gelişen tehdit ve provokasyon iddialarının hem de sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerin çok yönlü olarak soruşturulduğunu belirtti. Dosyada yeni gözaltı ve adli işlemlerin gündeme gelebileceği ifade edildi.
Kaynak: Haber Merkezi