SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Antalya DOB’dan yılın ilk operası: Don Giovanni

Haber görseli

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), Wolfgang Amadeus Mozart’ın dünya opera repertuvarının başyapıtları arasında yer alan “Don Giovanni” operasını yılın ilk temsiliyle sanatseverlerle buluşturdu. Eser, Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sahnelendi.

17 VE 31 OCAK’TA YENİDEN SAHNEDE

Antalya DOB’dan yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde en çok sahnelenen ilk 10 opera arasında bulunan “Don Giovanni”, 17 ve 31 Ocak tarihlerinde yeniden izleyiciyle buluşacak.

REJİ VE ORKESTRA KADROSU

Operanın rejisörlüğünü Reyhan Süme üstlenirken, Antalya DOB Orkestrası eseri İtalyan şef Lorenzo Castriota yönetiminde seslendirdi. Antalya DOB Korosu ise koro şefi Mahir Seyrek tarafından hazırlandı.

SAHNE, KOSTÜM VE TEKNİK TASARIM

Eserin koreografisi Meray Kartal’a, dekor ve kostüm tasarımları Gürcan Kubilay’a, ışık tasarımı Mustafa Eski’ye ait. Video projeksiyon ve tasarım çalışmalarını Ahmet Şeren üstlendi. İki perde halinde sahnelenen opera, Türkçe üst yazı eşliğinde izleyiciye sunuldu. Başkemancı görevini ise Sibel Aydın üstlendi.

SOLİST KADROSU DİKKAT ÇEKTİ

Operada Don Giovanni karakterini Serhat Konukman canlandırırken, Donna Anna’yı Betül Uzunoğlu, Don Ottavio’yu Dağhan Ergün, Komutan’ı Tuncay Kurtoğlu, Donna Elvira’yı Sevinç Bilgin, Leporello’yu Murat Gökçen, Zerlina’yı Meriç Karataş ve Masetto’yu Yusuf Yıldız sahneye taşıdı.

Antalya DOB’un yeni yıl repertuvarının ilk eseri olan “Don Giovanni”, güçlü müziği ve zengin sahne kurgusuyla sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.