1xbet betist supertotobet

Bugun...

725 kişiye mesleki eğitim

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile düzenlenen Mesleki Eğitim Çalıştayı’nda 725 kişiye ders verildi.
facebook-paylas
 Tarih: 23-01-2020 11:36:11  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:40:11

725 kişiye mesleki eğitim

Toplantıya Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak konuşmasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından "Geleceğim Mesleğim" sloganı ile 2019 yılı için "Mesleki ve Teknik Eğitim" temasının başlatıldığını hatırlattı.

Müdür Albak, bu tema kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı arasında 30 Eylül 2019 tarihinde protokol imzalandığını belirterek, şunları söyledi:

“Protokol kapsamında il merkezindeki ortaokullardaki sekizinci sınıf öğrencilerinden 440’ına öğretmenevinde 'Mesleki Gelişim ve Farkındalık Eğitimi' verilmiştir. Bu eğitime katılan öğrenci velilerinden 200’üne 'Mesleki Gelişim ve Farkındalık Veli Bilgilendirme' konferansı düzenlenmiştir. Yine, otuzar kişilik iki grup halinde toplamda 60 kişiye 'Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi' verilmiştir. 25 öğrenci beş öğretmen ile Bursa-TÜYAP Otomasyon, Metal ve Saç İşleme Fuarı'na gezi düzenlenmiştir. Meslek lisesinde görevli yirmi öğretmene 'Proje Hazırlama Eğitimi' verilmiştir. Yine meslek lisesindeki öğrencilerimize 'Etkili İletişim', 'Kariyer Buluşturması', 'Bilim Söyleşileri' düzenlenmiştir."

Vali Coşkun ise, mesleki ve teknik eğitimin yerel, ulusal ve uluslararası iş piyasalarının beklentilerine uygun yapılandırılarak, genç nüfusun gerekli bilgi, beceri ve yetkinliği kazanmasını sağlamanın önem arzettiğini belirtti.

Program, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Bahçe Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe tarafından sonuç bildirgesinin sunumu ile sona erdi. 

(Kaynak: DHA)

              

  Bu haber 1650 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ETKİNLİKLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI